انواع لمینت‌ها

در مقالات و بخش های قبلی به معرفی پارکت لمینت و تفاوت آن با پارکت چوب پرداختیم. همچنین از مزایا و معایب هر کدام نسبت به دیگری نیز جهت آشنایی هر چه بیشتر شما نوشتیم. حال با توجه به موارد مختلف ذکر شده، شاید این سئوال برای شما پیش بیاید که آیا لمینت ها هم انواع مختلفی دارند؟ 

پاسخ ما مثبت است. بله لمینت ها نیز دارای تنوع هستند و علاوه بر تنوع رنگ ها و همچنین جنس چوب های مختلف (که از ترکیب آنها با ماده رزین ملامین تولید می شوند) از نظر ظاهر هم عمدتا در یکی از این دو دسته بندی قرار می گیرند:
- لمینت های پارکتی 
- لمینت های الواری

نوع اول همانطور که از اسمش پیداست بسیار شبیه به پارکت های چوبی معمول هستند و هر قطعه  از مستطیل هایی که در دو یا چند ردیف کنار هم قرار گرفته اند، تشکیل شده است. اما نوع الواری بسیار شیک و زیبا و طبیعی به نظر می رسند و درست مانند تنه برش خورده درختان می باشند. به همین دلیل هم استفاده از آنها کف خانه، زیبایی خاصی به آن می بخشد. 

اما در حالت کلی، شاید جالب باشد که بدانید مطابق با استانداردهای جهانی، امروزه انواع مختلفی برای دسته بندی لیمنت ها (یا لمینت پارکت ها) بکار می رود. این طبقه بندی ها اصولا بر اساس موارد متعددی مانند رنگ، ضخامت، بافت، درجه بندی AC و یا سایر موارد و خصوصیات آنها صورت می گیرد. در اینجا دسته ها و طبقه بندی های مختلف این لمینت ها را جهت آشنایی هر چه بیشتر شما علاقه مندان و مشتریان گرامی آورده ایم تا با اطلاع داشتن از آنها راحت تر بتوانید، لمینت پارکت مورد نظر خود را تهیه و خریداری کنید. 

1) انواع لیمنت بر اساس ساخت و تولید:
از آنجایی که معمولا لیمنت ها دارای 3 لایه اصلی (لایه دکوراتیو، لایه مرکزی و لایه پشتی) می باشند، اولین نکته مهم در طبقه بندی لمینت ها ، مسئله نوع ساخت آنهاست. می دانید که لایه مرکزی لمینت ها از ترکیبات فیبر چوب بدست آمده و طی مراحلی بصورت فشرده در می آید. گفته می شود که هر چه میزان فشار وارده به هسته لایه مرکزی بیشتر باشد، کیفیت آن لمینت بهتر است. از این جهت تولید لمینت های کف پوش از دو راه متفاوت "فشار زیاد و یا فشار مستقیم" انجام می شود:
- High Pressure Laminate ) HPL) یا لمینت فشار زیاد:
  این نوع لیمنت ها از فشاری معادل با 1000 پوند فشار ساخته می شوند و مناسب مکان هایی هستند که میزان رفت و آمد افراد بر روی سطح آن اتاق یا سالن، زیاد است. 
- Direct Pressure Laminate ) DPL)  یا لمینت فشار مستقیم:
در نتیجه فشاری برابر با 300 الی 500 پوند ، تولید می شوند که این نوع جهت استفاده در مکان های کم رفت و آمد مانند اداره های کوچک و یا برخی خانه ها با خانواده های کم جمعیت، مناسب است. 2) انواع لمینت بر اساس ضخامت: 
ضخامت لمینت بر اساس میلیمتر تعیین می شود و یکی از خصوصیات کلیدی لمینت ها به شمار می رود. پرکاربردترین و پرمصرف ترین انواع لمینت ها در بازارهای جهانی انواع 7 میلیمتر، 8 میلیمتر، 10 میلیمتر و 12 میلیمتر می باشند. 
بهترین حالت این است که تا حد امکان، نوع نازک تر را انتخاب کرد. البته لمینت های ضخیم تر معمولا بیشتر زمانی کاربرد دارند که زیر آنها لایه ای از چوب بکار رفته، و یا سطوح زیرین ناهموار بوده و یا می خواهند که صدا کمتر به گوش برسد (مانند خانه)
 در حال حاضر لمینت ها با این ضخامت تولید می شوند:
- mm  
- 7 mm  
- 8 mm  
- 10 mm
- 12 mm 
- 14 mm 3) انواع لمینت بر اساس طراح:
یکی دیگر از فاکتورهای مهم و اساسی در انواع و طبقه بندی لمینت پارکت ها ، شکل و طرح ظاهری آنهاست. بعضی از انواع لمینت ها به حدی طبیعی و دقیق درست شده اند که گاهی تشخیص آنها از پارکت های چوبی سخت است. این طبقه بندی عبارتند از:
- Satin / Smooth Finish (مدل ساتن و صیقلی):
این مدل بدلیل ساختار درخشان سطحش، نور را منعکس و کف اتاق را تا حدودی روشن بنظر می رسد. البته نگران نباشید چون این مسئله به حدی نیست که با نور منعکس شده از آن ، اتاق یا سالن خانه تان بیش از حد روشن شود. 
- Matte Finish مدل مات:
یکی از محبوب ترین انواع طرح های لمینت که طرح ظاهری آن بسیار شبیه طرح کفپوش  چوبی خانه است. 
- Hand-Scraped Finish (مدل خراش دست) :
بر خلاف اسمش ، طرح ظاهری این نوع لمینت ها، به معنای واقعی کلمه صرفا آثار خراش دست و یا چیزی شبیه به آن ندارد و صرفا در بخش های کوچکی از سطح مستطیل شکل آنها، ردهای کوتاهی مانند خراش دارد. 
- Natural Wood Finish (مدل چوب طبیعی) :
این مدل طرح آن بسیار شبیه به چوب طبیعی است. این نوع لمنیت به همین دلیل نزد کسانی که از لمینت در منزل شخصی استفاده می کنند، بسیار محبوب شده است. 
- Soft Scraped Finish (مدل خراش نرم) :
این نوع نیز طرحش شبیه مورد قبلی است با این تفاوت که دارای شیارها و رد خط هایی ناهموار و نامنظم است و همین نامنظم بودن شکل این خطوط ، گاهی طرح های زیبا و جالبی بر روی سطح لمینت ایجاد می کند. 
- Oiled Wood Finish (نوع چوب روغنی) :
همانطور که از اسم این نوع پیداست، مشابه کف پوش چوبی هستند که به روغن آغشته شده است. این طرح لمینت نیز به دلیل زیبایی خاص آن، امروزه نزد خریداراننی که می خواهند از آن در کف پوش خانه استفاده کندد، بسیار محبوب است.
- High Gloss / Piano Finish (نوع براق برای میز پیانو) :
 این مدل نیز دارای طراحی پیشرفته و بسیار امروزی است، بطوری که بسیار از لحاظ ظاهری درخشان و زیبایی دارد. این نوع لمینت جهت استفاده در مراکزی که دارای طرح و معماری مردنی هستند، بسیار مناسب است.
- Oxide Surface Finish (مدل سطح اکسید شده) :
از این طرح لمینت نیز بدلیل طرح و ظاهر متالیک آن، حالتی درخشان و کمی متالیک دارد. به همین دلیل جهت استفاده در ساختمان ها و بناهای جدید و مدرن مناسب است. 
- Slate / Stone Finish (مدل سنگی) :
طراح این نوع لمینت ها شبیه سنگ است و استفاده از آنها در کفپوش خانه یا ساختمان ها، منظره جالبی را ایجاد می کند.4) انواع لمینت بر اساس بافت:
ابتدا تقسیم بندی بر اساس عرض تخته های مستطیل شکل لمنیت
مقدار عرض قاب های مستطیلی شکل لمینت کفپوش، به حدی مهم است که گاهی باعث می شود شکل ظاهری اتاق شما کمی تغییر کند. در سالهای اولیه عرضه لمینت در بازارهای جهانی، بیشتر طرح های آن ساده و دارای عرض کمتری بودند. امروزه بیشتر لمینت ها در بازارهای جهان، دارای مقدار عرض در یکی از این ابعاد هستند:
- 3 اینچ تا 4 اینچ: این نوع دارای کمترین عرض است و معمولا جهت استفاده در اتاق های کوچک بکار می رود. 
- 5 اینچ تا 6 اینچ : این نوع لمینت ها که در بازارها بسیار به فروش می رسند، استفاده گسترده ای امروزه دارند.
- بیشتر از 6 اینچ: در فضاهایی بیشتر بکار می رود که می خواهند ظاهر آنها مانند الوارهای تخته ای چوبی بنظر برسد. استفاده از این نوع ، در فضاهای بزرگ و وسیع (مانند سالن کنفرانس و یا دفتر مرکزی یک شرکت) مناسب است. 
- Multi-Width : این نوع نیز جهت استفده در کفپوش مکان هایی بکار می رود که می خواهند کف آنها چوبی بنظر برسد. کاربرد این نوع لمینت ها روز به روز بیشتر شده و در حال حاضر فروش آنها در بازارهای جهانی در حال افزایش است.5) انواع لمینت بر اساس نوع لبه ها:
در واقع نوع لبه های لمینت ها نشان دهنده این است که هر تخته آنها چگونه برش خوردده است. مثلا می خواهند لابلای آنها حالت شیار مانند و دارای درز باشد یا پر. در حال حاضر بنا بر این طبقه بندی، این انواع لمینت ها در بازار موجودند: 
- Square Edge (لبه های مربعی) :
این لیمنت ها دارای لبه های 90 درجه هستند و موجب می شوند که سطح کف پوش در کل سحطی یکدست و براق و بسیار زیبا بنظر برسد. 
- Micro-Bevel :
لبه های این نوع لمینت ها کمی مورب و کج هستند. امروزه در کف بسیاری از خانه ها از این نوع استفاده می شود. 
- Deep Bevel  یا  V-Groove :
 در این نوع، هر بخش هر قطعه دارای لبه های V شکل هستند و پس از نصب در کف اتاق طوری بنظر می رسند که انگار در کف آنها از سطح چوبی پوشیده شده و بسیار زیبا می باشد. 
- Rolled Bevel :
این مدل بیشتر در جاهایی بکار می رود که طراحی و رنگ آن قرار است بیشتر حالت " Roll Over " قرار است باشد. بکارگیری این نوع ، در کف پوش ها موجب می شود که هر بخش به خوبی نمایان شود بدون اینکه لبه های کنار هر قطعه لمینت، تیز دیده شود. 
- Painted Bevel :
در این حالت، لبه ها به نوعی به موازات شیارهای روی سطح لمینت هستند.6) انواع لمینت بر اساس نوع بسته شدن:
می دانید که یکی از مزایای استفاده از لمینت در کفش پوش بناها، این است که هنگام نصب آن هیچ نیازی به استفاده از میخ و چکش ندارید. هر یک از لمینت ها مطابق با این دسته بندی در یکی از این دو گروه قرار می گیرند:
- Tongue and groove :
این مدل که  اصطلاحا به آن مدل "زبان و شیار" (منظور کناره ها و لبه های لمینت است) از قطعات وصل شونده به یکدیگر جهت اتصال استفاده می کند و باعث می شود که به آسانی نصب شده و از آن پس کاملا با دوام باشند.
- Mechanical :
این نوع نیز در حال حاضر بسیار پر استفاده است و سیستم بست آنها بصورت آلومینیومی است و موجب می شود که قطعات لمینت سفت و محکم در کنار هم قرار بگیرند.7) دسته بندی بر اساس نوع تخته های لمینت:
در این نوع طبقه بندی، بنا به اینکه کجا می خواهید از کف پوش های لمینت پارکت استفاده کنید، می توانید نوع دلخواه را خریداری کرده و آنها را در کف پوش منزلتان بکار ببرید:- Built in underlayment :
 این نوع بیشتر به منظور نصب و استفاده آسان تر و عمدتا جهت منازل و خانه های مسکونی نه چندان بزرگ بکار گرفته می شود و نصب آن نیز عموما بصورت DIY (Do It Yourself) است بطوری که شما خودتان نیز می توانید براحتی اقدام به نصب آنها بکنید.
- Wax impregnated edges :
این مدل لمینت ها مقاومت خوبی در برابر رطوبت از خود نشان می دهد. 
- Water resistant core :
این نوع همانطور که از نام مدلشان پیداست، بیشتر در جاهایی استفاده می شوند که رطوبت در آنها بیشتر است، مانند کف حمام و آشپزخانه. استفاده از این نوع لمینت ها موجب افزایش دوام کف اتاق می شود. 
- Scratch protection :
این نوع لمینت ها در برابر خراش و یا آسیب هایی که به سطح آن ممکن است وارد شود، بسیار مناسب است. این نوع لمینت در جاهایی که کودکان کم سن و سال و یا حیوانات خانگی دارند، بسیار مناسب است.
- Spill protection :
یا "حفاظت در برابر ریختن" این نوع لمینت پارکت ها در برابر ریخته شدن آب و یا مایعات بر روی سطح آنها از 24 ساعت تا حداکثر 72 ساعت دوام می آورند و از این لحاظ از انواع دیگر لمینت های نام برده، در برابر آب مقاوم تر است. 

}