استاندارد جامع نصب پارکت لمینت

1.معرفی:
1.1) نوشته حاضر اطلاعات جامعی از روش ها صحیح نصب پارکت لمینت را خدمت شما عزیزان ارایه می دهد. البته این اطلاعات به صورت جامع و كلی بوده و در صورت ارایه اطلاعات تخصصی توسط تولید كننده پارکت لمینت هنگام نصب، اولویت با اطلاعات خاص تولید كننده خواهد بود.
1.2) استاندارد ها و قوانین رعایت شده در این نوشته به تفصیل در پیوست یك این سری از مقالات ارایه شده است.

2.انواع پوشش های لمینت كف:

2.1) پوششهای كف، لمینت به پوششهای كفی اطلاق می گردد كه در استاندارد EN 13329 و EN15468 و EN14978 به صورت ذیل تعریف شده اند:

لمینت پوشش کفی است که از لایه های متفاوتی مثل لایه دکوراتیو، لایه میانی و لایه پشتی و ... تشکیل می شود. لایه دکوراتیو رویه پارکت لمینت معمولا به صورت پرینتی بوده به دو صورت پرس مستقیم  یا به فرم لایه به لایه بر روی لمینت قرار می گیرد. پوشش کف لمینت معمولا دارای یک لایه پشتی مقاوم در برابر رطوبت نیز می باشد.

2.2) مغز پارکت لمینت همان گونه که در مقاله A-Z لمینت اشاره شد از مواد بر پایه چوب تشکیل می شود. مواد بر پایه چوب در پارکت لمینت های ارزان قیمت مانند پارکت لمینت های چینی از چوب با دانسیته متوسط (MDF) و در پارکت لمینت های با استاندارد بالا مانند پارکت لمینت های اروپایی از چوب با دانسیته بالا(HDF) استفاده می شود. بنا به توضیحات ارائه شده مغز چوبی لمینت سبب بروز خواص مشابه با چوب طبیعی در مواجهه با حالات مختلف محیط می شود. به عنوان مثال تمام خواص چوب در مواجهه با رطوبت، تغییرات دمایی و غیره در مورد لمینت نیز صادق است.
2.3) رطوبت موجود در انواع چوب در مغز لمینت:
رطوبت متوسط موجود در متریال های ذیل در رطوبت نسبی 65 درصد محیط و دمای متوسط 20 درجه سانتیگراد :
- MDF یا به عبارتی چوب با دانسیته متوسط 6 درصد وزنی 
- HDF یا به عبارتی چوب با دانسیته بالا 5 درصد وزنی

میزان رطوبت موجود در مغز لمینت به عوامل متعددی از قبیل شرایط آب و هوایی، فرآیند تولید، شکل قطعات پارکت لمینت و ... وابسته است. لذا شرایط نصب به هر میزان که با دقت بوده و با رعایت تمامی استاندارد های نصب پارکت لمینت باشد کل پارکت لمینت را ضد آب نمی کند. لذا در هنگام نصب و استفاده از کف پوش های پارکت لمینت نهایت دقت را در عدم مواجهه کف پوش پارکت لمینت با حجم بسیار بالای آب باید مبذول داشت.

3.1) تعدد دفعات و حجم عبوری از روی پوشش کف پارکت لمینت تاثیری بسزا در تعیین صحیح نوع لمینت مصرفی بر روی سطح دارد. لذا قبل از نصب پارکت لمینت بر روی سطح توجه  به مشخصات ساختاری و ضریب سایش سطحی لمینت و تطابق آن با محیط نصب الزامی است. 
نصب پوشش های پارکت لمینت در محیط های دارای رطوبت بالا مانند سرویس های بهداشتی، حمام، اتاق های کار تمییز و کار کثیف بیمارستانی و ... توصیه نمی شود.
3.2) پوششهای پارکت لمینت کف دارای یک شرایط محیط کاری ایده آل هستند و هر چه از این شرایط کار فاصله بگیریم کارایی پارکت و لمینت کف کم و کمتر می شود. پوشش لمینت کف به دلیل ساختار خاصی که دارد، به مقاله اصطلاحات لمینت قسمت دوم مراجعه شود، بازه های رطوبتی بالای 90 درصد و زیر 30 درصد رطوبت محیط را به صورت ایده آل نمی تواند تحمل کند و در گذر زمان در این شرایط محیطی کف پارکت لمینت دچار مشکلات ساختاری می گردد. 

در قسمت های قبلی این سری از نوشتار به برخی نکات اساسی قابل توجه قبل و حین نصب پارکت پرداخته شد در ادامه توجه شما عزیزان را به نکات بیشتر در زمینه نصب پارکت و لمینت دعوت می کنیم.

4. انبار داری و حمل و نقل:

پوشش های کف پارکت لمینت عموما به صورت بسته بندی شده به بازار ارایه می شوند. ایده آل ترین نوع بسته بندی استفاده از بسته بندی سخت دور کار ، مانند بسته بندی کارتونی، و محکم کردن لبه های کار با استفاده از لبه های کارتونی و پلاستیکی است. البته تمامی برند های معتبر پارکت لمینت دارای بسته بندی استاندارد بوده و در صورت ایجاد هر گونه ایراد در بسته بندی در مدت زمان بارگیری و حمل  و برای حمل مجدد رعایت نکات فوق ضروری است.
محصولات داخل بسته حتما باید به صورت افقی و در شرایط محیطی دمای حداقل 18 درجه و ماکزیمم رطوبت 75 درصد نگه داری شود. حین پروسه بارگیری و حمل توجه به شرایط محیطی مانند بارندگی و ... ضروری است. 
بهترین شرایط نگهداری محصولات پارکت لمینت استفاده از محیطی سربسته با کنترلر های درونی رطوبت و دما می باشد. 

}