پارکت یا لمینت

پوشش های کف از دیر باز نقشی تعیین کننده در دکوراسیون محل کار و زندگی نوع بشر داشته اند. کف با توجه به متراژ بالا و سطح دید گسترده ای که در کل منزل یا محل کار داشته و سطح مشترک موازی یا قائم با وسایل دکوری منزل، سقف، دیوار ها و ... سبب اهمیت بالای پوشش های کف در قیاس با سایر قسمت های خانه می شود. پارکت چوبی و پارکت لمینت به سبب ساختار ذاتی چوب و حس برگشت انسان به طبیعت در عصر مدرن نقش تعیین کننده ای را در بین پوشش های کف متداول بازی می کنند. در ادامه این نوشتار به بررسی انواع پوشش های پارکت و پارکت لمینت به همراه بررسی ساختار آن ها و نقاط ضعف و قوت هر کدام پرداخته و در یک کلام به این سوال متداول در انتخاب پارکت یا لمینت با توجه به نیاز شما پاسخ خواهیم گفت. پارکت یا لمینت؟

پارکت چوب:
پوشش های کفی که به نام پوشش پارکت در اصطلاح رایج معرفی می شوند را می توان به دو نوع کلی پارکت های چوب طبیعی یکپارچه و پارکت های چوب مهندسی تقسیم کرد. پارکت های چوب طبیعی یا پارکت های سالید به پوشش  های کفی اطلاق می شود که دارای سطح مقطع یکپارچه چوبی بوده و این سطح مقطع به صورت یکپارچه از یک نوع چوب ساخته شده است. این نوع از پارکت های چوبی دارای ساختار همگن بوده و معمولا به صورت فاق و زبانه و با استفاده از چسب نصب می گردد. استفاده از چسب می تواند به صورت همزمان به عنوان نقطه ضعف و نقطه قوت پارکت های تمام چوب باشد. نقطه ضعف از این منظر که استفاده از پارکت بعد از چسبیدن در مکانی به جز مکان اولیه نصب شده تقریبا غیر ممکن می باشد. مزیت نسبی استفاده از نصب پارکت چوبی به صورت چسبی، نصب پارکت به صورت ترکیبی با سنگ و سرامیک و هم باد کردن این دو جنس می باشد. پوشش های کف لمینت یا به اصطلاح رایج بازار پارکت لمینت دارای تکنولوژی نصب به صورت شناور بوده و کل سطح فرش شده هیچ اتصالی با کف ندارد. تک تک تایل های پارکت لمینت با استفاده از تکنولوژی کلیک به همدیگر متصل شده و سطحی یکپارچه را تشکیل می دهند. استفاده از نصب شناور مستلزم رعایت برخی نکات و تکنیک های اجرایی جهت جلوگیری از ایجاد مشکلات آتی در اثر تغییرات آب و هوایی، تغییرات رطوبتی و ... و مقابله با انقباض و انبساط طبیعی چوب است. همان گونه که مستحضرید (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله اصطلاحات لمینت از A تا Z  مراجعه شود) حجم عظیمی از ساختار لمینت از چوب تشکیل شده و خواص ساختاری تایل های لمینت کاملا مشابه خواص ساختاری چوب در مقابله با تغییرات دمایی و آب و هوایی است. 

نقطه مقابل پارکت های چوب طبیعی، پارکت های چوب مهندسی وروکس می باشد. سطح مقطع پارکت های چوب مهندسی به صورت کامل از چوب طبیعی ساخته می شود ولی این سطح مقطع بر خلاف پارکت های چوب طبیعی به صورت همگن و یکپارچه از یک جنس نبوده و لایه به لایه می باشد. استفاده از پوشش لایه به لایه سبب ایجاد مزایای نسبی بسیاری در قبال با پارکت های چوب طبیعی می گردد. قیمت مناسب تر نسبت به پارکت های چوب طبیعی، استحکام بالاتر در مقابل رطوبت و تغییرات آب و هوایی و ... پارکت های چوب مهندسی را به گزینه ای محبوب در بین کاربران پوشش های کف تعیین کرده است.

پارکت لمینت:

پوشش کف پارکت لمینت پوششی نسبتا جدیدتر در قیاس با پارکت های تمام چوب می باشد. پارکت لمینت پوششی در ظاهرا یکپارچه است که از لایه های مختلفی تشکیل شده و به وسیله روش پرس مستقیم این لایه ها بر روی یک دیگر قرار می گیرند. مغز لمینت یا به اصطلاح لایه مرکزی لمینت از چوب فشرده(HDF) تشکیل شده و لایه های مختلفی مانند لایه دکوراتیو رویه و لایه محافظ زیرین با روش پرس مستقیم بر روی کلیت تایل لمینت را تشکیل می دهد. مقاومت بالای رویه لمینت در برابر سایش نسبت به چوب، امکان پرینت طرح های مختلف بر روی تایل، تنوع نسبی ابعاد در مقایسه با پارکت چوب طبیعی و پارکت چوب مهندسی و ... از مزیت های اساسی انتخاب لمینت به جای پارکت چوب طبیعی و پارکت های چوب مهندسی می باشد.

پارکت یا لمینت؟
- خاصیت کلی: پارکت چوب طبیعی است اما پارکت لمینت، چوب مهندسی.
- نوع نصب: برای هر دو از نوع چسبی کلیکی یا فقط کلیکی.
- ساختار نصب ثابت یا شناور: هر دو نوع شناور.
- مقاومت سایشی رویه: برای پارکت تعریف نشده، برای پارکت لمینت AC5,AC4,AC3 و AC6.
- ساختار داخلی یکپارچه چند لایه: چند لایه پرس مستقیم برای پارکت لمینت.
- استفاده از چسب در ساختار داخلی: پارکت ندارد ولی پارکت لمینت دارد.
- نیاز به فوم حین نصب: برای پارکت ندارد و شناور دارد- برای فوم پارکت لمینت نیاز به نصب ندارد.

- قابلیت ساب و لاک: پارکت دارد ولی پارکت لمینت ندارد.

با توجه به توضیحات ارائه شده در کلیت مقاله و جدول مقایسه ای فوق فی ما بین پارکت و لمینت به جواب سوال تیتر مقاله می رسیم. در انتخاب بین پارکت یا لمینت مهم ترین عامل محیط استفاده و مکان نصب پارکت یا پارکت لمینت بوده و شرایط کلی نیاز شما با توجه به ساختار پارکت یا پارکت لمینت تعیین کننده پوشش کف شما خواهد بود.


}