لمینت چیست ؟

کلمه لمینت از فعل Lamination  در زبان انگلیسی مشتق شده که در اصل به معنای ساختن یک متریال در لایه های مختلف می باشد. متریال ترکیبی به این ترتیب قوی تر، بادوام تر و در مجموع با کیفیت تر خواهد شد. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که امروزه کاربرد این کلمه گسترده است و از پارکت لمینت گرفته تا لمینت دندان، از این اصطلاح استفاده می شود. 

البته منظور ما در اینجا همان لمینت بکار رفته در ساختمان و منازل است. این نوع لمینت که به آن Laminate flooring گفته می شود،  در اصل لایه هایی فشرده شده از چوب و مواد دیگر هستند که در کارخانه با هم ترکیب و سپس طی فرآیندهایی به صورت فشرده درآورده شده و سرانجام محصول نهایی جهت ارائه به بازار عرضه می شود. 
این نوع لمینت که به آن اصطلاحا کفپوش نیز گفته می شود امروزه در بسیاری از منازل جهت زیبایی و همچنین به نوعی شبیه سازی سطح چوب (و دیا در مواردی سنگ) بکار می رود. به این ترتیب که مشتریان به مراجعه به فروشگاه ها، نوع  لمینت (پارکت لمینت) مورد نظر خود را انتخاب و سپس آنرا سفارش داده و بعد باید این لمنیت ها توسط کارگران حرفه ای این امر، در کف منازل نصب شوند. مغز این لمینت ها معمولا در کارخانه از "ملامین صمغ" (جهت بهتر چسبیدن مواد بهم) و نوعی فیبر چوب است. در حال حاضر در بسیاری از کشورهای اروپایی استاندارد خاصی جهت ترکیب این مواد و نوع ساخت محصول نهایی وجود دارد که با کد EN 13329:2000  شناخته می شود.

در حال حاضر محبوبیت استفاده از لمینت در منازل بدلیل سادگی نصب، دوام بالا و به خصوص زیبایی آن در حال گسترش است. 

لمینت چیست

نصب کفپوش پارکت لمینت:

یکی از مزایای استفاده از این محصول بجای چوب و یا سنگ (جهت استفاده به عنوان کف پوش خانه) نصب ساده آن است. بطوری که این کار را در برخی از کشورهای غربی جزء امور فنی خانه که خود صاحبخانه هم با کمی تلاش و البته دقت می تواند انجام دهد (به اصطلاح DIY یا Do It Yourself ) . البته می توان از کمک کارگران و نصاب های حرفه ای هم بهره گرفت تا کار در حداقل زمان و با بهترین کیفیت انجام شود. در ابتدا سطحی که می خواهند در آن کف پوش بگذارند را آماده می کنند و سپس برای نصب، تخته های لمینت یکی یکی در کنار هم گذاشته می شوند. بدین ترتیب علاوه بر راحتی کار نصاب، دوام بیشتری نیز پیدا می کنند. 

نصب لمینت به خصوص برای خانه هایی که کف آنها چوبی است، توصیه می شود چون بسیار زیباتر و از بعضی لحاظ بسیار بهتر می شود. گاهی هنگام نصب کف پوش لمینت، بین این لایه و کف زمین، یک لایه فوم و یا مواد مشابه بکار می برند. بدین ترتیب فاصله بین این دو لایه کمتر شده و اینکار موجب کمتر شدن جذب رطوبت در کف خانه و همچنین کاهش صدا و افزایش دوام لمینت می شود.

البته معمولا فاصله کمی بین 1 الی 10 میلی متر فضای خالی را بین این لایه قرار می دهند. این کار موجب می شود که بعدا در صورت نیاز به تعویض هیچ مشکلی پیش نیاید. اینکار معمولا توسط نصاب ها و با استفاده از ابزارهای لازم صورت می گیرد. همچنین موقع نصب باید دقت کرد که لایه های مختلف لمینت به درستی و بصورت متصل بهم و با یک ارتفاع نصب شود تا بعدا سطح آن دچار ناهمواری نشده و مشکلی از این لحاظ پیش نیاید. 

لمینت پارکت در حمام

تاریخچه کفپوش پارکت لمینت:

شاید بد نباشد که بدانید مبتکر این کار سوئدی ها بودند. یک شرکت سوئدی بنام Perstorp در سال 1977 این محصول تحت عنوان Pergo ساخته شد. سپس در سال 1984 این محصول روانه بازارهای اروپا شد. البته ورود لمینت به بازارهای آمریکا یک دهه بعد و در سال 1994 صورت گرفت. به همین دلیل در سالهای اولیه بسیاری این محصول را تحت نام "Pergo" می شناختند. لمینت های بی نیاز به چسب، اولین بار توسط یک شرکت دیگر سوئدی بنام Välinge Aluminium (که امروزه  نامش به Välinge Innovation عوض شده) تولید و در سال 1996 تحت نام Alloc and Fiboloc به بازار عرضه شد. سپس یک شرکت بلژیکی بنام Unilin ، سیستمی جهت موازی و هم سطح نگه داشتن صفحات لمینت هنگام نصب (برای نصب کاملا مسط و بدون نقص) ایجاد کرد و در سال 1997 با عنوان Quick-Step flooring روانه بازار کرد.

}