پارکت لمینت با پارکت های چوبی چه تفاوتی دارد؟

یکی از نکات مهمی که علاقه مندان به خرید کفپوش های خانگی به آن توجه می کنند و درباره آن در بسیاری از مواقع از فروشندگان سئوال می پرسند، این است که تفاوت دوکفپوش پارکت چوبی و پارکت لمینت چیست؟ کدام کفپوش جهت استفاده در منزل و یا محل کار مناسب تر است؟


در دهه های اخیر استفاده از هر دوی این محصولات در سطح جهان گسترش یافته و امروزه میلیون ها نفر در جهان برای پوشاندن کف منازل پارکت چوبی یا لمینت (پارکت لمینت) استفاده می کنند. اما حال سئوال اینجاست که کدامیک بهتر است؟ کدام یک جهت پوشاندن کف خانه و استفاده به عنوان کفپوش، توصیه می شود؟ مزایا و معایب هر کدام از این دو محصول چیست؟ بسیاری از مردم پیش از پایان ساخت خانه جدید و یا بازسازی خانه قدیمی خود نکات مهمی را در نظر می گیرند که در دکوراسیون و معماری داخلی منزل بسیار تاثیرگذار خواهد بود. از جمله انتخاب کفپوش که یکی از مهمترین عناصر تشکیل دهنده دکور خانه است. از طرف دیگر در طول دهه های گذشته با افزایش محبوبیت دو کفپوش پارکت چوبی و لمینت کف، انتخاب میان این دو نوع کفپوش را برای بعضی از علاقه مندان دشوار ساخته است.


جهت بررسی بیشتر و بهتر به منظور انتخاب بین لمینت (پارکت لمینت) و پارکت، هر کدام را در ابتدا جداگانه بررسی و سپس در یک جمع بندی نهایی، یک مقایسه نهایی بین این دو محصول انجام می دهیم:


پارکت چوبی چیست؟

پارکت های چوبی نوعی لایه های مسطح و تخت هستند که جنس آنها از چوب درختان است و برای پوشاندن کف منازل و یا ساختمان ها استفاده می شوند. استفاده از این کفپوش ها از قرنها قبل در اروپا رواج داشته و بعدها در سطح جهان مورد توجه قرار گرفته بطوریکه خرید و فروش آنها حتی به کشورهای دوردست جهان نیز رسیده است. در حال حاضر از چوب درختان متعددی جهت ساخت و تولید پارکت استفاده می شود. از جمله: چوب بلوط، چوب درخت کاج، زبان گنجشگ، بامبو و افرا.


بعضی از مردم به اشتباه تصور می کنند که اگر پارکت بکار رفته در کف پوش خانه از جنس بامبو و یا افرا باشد (بدلیل مقاوم تر بودن جنس این دو نوع چوب نسبت به چوب سایر درختان) استفاده از آنها کاملا بی نقص و بهترین انتخاب است. در صورتی که اینطور نیست و در ادامه خواهید دید که استفاده از کفپوش لمینت در مجموع، بهتر است. البته کفپوش های پارکت چوب مزایای متعددی نسبت به بسیاری از کفپوش های دیگر دارند از جمله محیط زیست دوست بودن آنها و همچنین زیبایی طبیعی آنها که از لایه های بریده شده چوب درختان تولید می شوند.


طرز استفاده از پارکت به این صورت است که در ابتدا با استفاده از چسب های مخصوص، کف محل مورد نظر به دقت، می چسبانند. سپس در مرحله بعد، پس از خشک شدن چسبهای بکار رفته و سفت شدن لایه های پارکت، سطوح بیرونی آنرا که روی آن قرار دارند را سابیده و بعد لاک می زنند تا صاف شود. (البته عمل لاک زدن این کفپوش های چوبی را هر چند سال یکبار، جهت برق انداختن و نو شدن سطح آنها می توان انجام داد که توسط کارشناسان توصیه می شود)

پارکت لمینت


تا پیش از ساخت و عرضه کفپوش های پارکت لمینت، حتی در بسیاری از ویلاها و یا برخی رستوران ها و مراکز فرهنگی نیز از کفپوش پارکت چوب استفاده می شد. راه رفتن بر روی یک کفپوش زیبا، طبیعی و چوبی تجربه ایست دلنشین که بسیاری از افراد خوش ذوق آنرا می پسندند.


اگر در منزل تان از پارکت به عنوان کف پوش استفاده کرده اید، باید یک سری موارد را در نظر داشته باشید و کاملا رعایت کنید:


· پارکت (بدلیل اینکه جنسش از چوب درخت است) نسبت به آب و گاهی رطوبت بسیار حساس است و تا حد ممکن باید کاری کنید که با آب تماس نداشته باشد و یا سطح آن تا حد امکان رطوبت نکشد و خشک نگه داشته شود.

· مراقبت از آن اهمیت زیادی دارد چون برای مثال در صورتی که سطوح نوک تیزی سطح آنرا خراش دهند، سطح بیرونی آن آسیب دیده و باید مجدد صیقل داده شده و صاف شود.

· بعضی از پارکت ها (به ویژه آنهایی که از جنس چوب درخت بلوط هستند) گاهی دارای لکه ها و رده هایی هستند که بسیاری از افراد ظاهر آنرا چندان نمی پسندند.

· برخی از انواع پارکت ها (به خصوص پارکت های تهیه شده از چوب کاج) بافت نرم و شکننده ای دارند و هنگام نصب باید توسط نصاب تقویت شود.

· حساس بودن بسیاری از پارکت ها نسبت به تغییرات آب و هوایی.

· معمولا در بیشتر موارد، بعد از چند سال نیاز است که مجددا سطوح آن اصطلاحا سایبده شده و مجددا لاک زده شود.

· در برابر حوادثی مانند آتش سوزی باید از آن محافظت شود.


پارکت لمینت چیست؟

کفپوش لمینت که بدلیل کاربردی که مشابه پارکت دارد با آن پارکت لمینت نیز گفته می شود، از مواد ترکیبی ساخته می شوند که یکی از آنها چوب است. عمدتا جنس اصلی این محصول را HDF مخفف عبارت (Hard Density Fiberhood) تشکیل می دهد. هر چند از نظر ظاهری ممکن است بنظر بیاید که این دو محصول شبیه به هم هستند اما تفاوت های اساسی بین این دو هست. در حقیقت با ورود کفپوش پارکت لمینت به بازارهای جهان، کم کم خرید و استفاده از پارکت های چوبی کمتر شد تا جایی که امروزه به گفته بسیاری از کارشناسان، در بسیاری از کشورهای جهان، لمینت کف جای پارکت های چوبی را گرفته و به دلیل مزایای فراوانی که این کفپوش ها برای مصرف کنندگان دارند، بسیاری از مردم امروزه این نوع کفپوش ها را ترجیح می دهند.


تاریخچه پارکت لمینت به اواخر دهه 1970 میلادی بر می گردد زمانی که شرکتی سوئدی توانست نمونه های اولیه کفپوش لمینت را تولید و با موفقیت عرضه کرده و بعدها در اوایل دهه 1980 میلادی به کشورهای دیگر اروپایی نیز صادر کند. از دهه 1990 میلادی نیز صادرات این کفپوش به کشور آمریکا آغاز شد و محبوبیت لمینت کف امروزه به جایی رسیده که در بسیاری از کشورهای جهان، شرکت ها و برندهای مختلفی دست به تولید و عرضه گسترده پارکت لمینت می زنند. بطوری که بعدها حتی در کشور آمریکا برای پارکت لمینت نیز توسط موسسه استانداردهای آمریکا (ANSI) استانداردهای خاصی تعیین شد.


جالب اینجاست که در دو دهه نخست این کفپوش ها کیفیت پایین تری داشتند و حتی نصب آنها نیز همانند پارکت های چوبی با استفاده از چسب انجام می شد. اما به مرور با افزایش کیفیت و تغییر در روش نصب، بسیاری از مردم جهان از این کفپوش ها استقبال کردند تا جایی که در بسیاری از مجلات تخصصی دکوراسیون خانگی و همچنین توسط بسیاری از متخصصان معماری داخلی، استفاده و نصب کفپوش های لمینت توصیه می شود.


تفاوت کفپوش پارکت لمینت و پارکت های چوبی:

همانطور که تا اینجا اشاره کردیم این دو نوع کفپوش تفاوت های متعددی با یکدیگر دارند که در ادامه تعدادی از این موارد را به اتفاق بررسی خواهیم کرد.

خرید پارکت لمینت


از مهمترین مزایا و تفاوت های این کفپوش ها با پارکت های چوبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    · داشتن طرح های متنوع و مختلف با رنگبندی گسترده

    · برخلاف پارکت ها که از جنس چوب هستند، جهت نصب پارکت لمینت نیاز به استفاده از چسب نیست. اینکار توسط شیارهایی خاص که دور لمینت هستند و به آنها کلیک می گویند، انجام می شود. یعنی این شیارهای بین پارکت لمینت هایی که کنار هم قرار داده می شود، اصطلاحا بصورت نر و ماده در هم قفل می شوند.

    · دوام زیاد و طولانی

    · به دلیل قرار دادن فوم زیر سطح لمینت، پس از نصب معمولا مقدار زیادی از انتقال صدا به طبقه پایین جلوگیری می شود.

    · هزینه پارکت لمینت برای نصب در مقایسه با نصب پارکت چوبی به مراتب پایین تر می باشد.

    · عدم صدمه دیدن کف اتاق بخاطر استفاده نکردن از چسب هنگام نصب

    · سهولت جمع آوری و نصب مجدد

    · مقاومت بالا در برابر خراش توسط اجسام نوک تیز

    · نصب آسان و سرعت بالای نصب در محل مورد نظر نسبت به پارکت چوبی و یا سایر کفپوش ها

    · تنوع فوم های بکار رفته

    · مناسب بودن برای بسیاری از مراکز از جمله سالن های ورزشی

    · پارکت لمینت در برابر آب و رطوبت دوام بالایی داشته و بر عکس پارکت چوبی قرارگیری در این شرایط مشکلی را برای آن بوجود نخواهد آورد.

    · قابلیت جداسازی و نصب پارکت لمینت در محیطی دیگر


    میزان عمر و دوام پارکت لمینت

    با توجه به این که پارکت لمینت از روکشی خاص بر روی آن بهره می برد ، دوام زیادی در برابر هرگونه مشکل داشته و میزان عمر آن طولانی تر از سایر کفپوش ها می باشد. بنابراین با خرید پارکت لمینت می توان مدت زمان بیشتری را بدون احتیاج به تعویض و صرف هزینه بیشتر از آن استفاده نمود. البته پارکت لمینت دارای تنوع گسترده ای از نظر جنس و مدل می باشد که کیفیت هریک متفاوت می باشد. معیار عمر این کفپوش ها بر اساس کلاس سایش محاسبه می شود. اگر در کنار نصب درست و اصولی کلاس سایش بالایی داشته باشد و همچنین تولید کننده آن برند نام آشنا و معتبری باشد ، پارکت لمینت شما سالیان طولانی بدون هرگونه مشکل برای شما قابل استفاده است. حداقل عمر مفید یک پارکت لمینت ایده آل بر اساس موارد ذکر شده چیزی در حدود 10 سال می باشد.


    انواع برند های تولید کننده پارکت لمینت

    شرکت های بسیاری زیادی در کشورهای مختلف امروزه اقدام به تولید پارکت لمینت می نمایند که در میان این کشور ها ، برند های آلمانی و ترک جز بهترین سازندگان پارکت لمینت می باشند. کشورچین نیز امروزه یکی از تولید کنندگان اصلی پارکت لمینت می باشد که چنانچه محصول درجه یک از این کشور وارد بازار ایران شود می توان به عنوان یک پارکت لمینت مناسب از آن استفاده نمود. برند Verox Floor یکی از مطرح ترین برند های تولید کننده پارکت لمینت می باشد که در آلمان تولید می شود. شرکت اسپوتا افتخار این را دارد که به عنوان نماینده این برند آلمانی ، وارد کننده پارکت لمینت های با کیفیت می باشد.


    قیمت پارکت لمینت

    یکی از مزایای مهم پارکت لمینت در قیمت آن می باشد. پارکت چوبی به دلیل استفاده از چوب طبیعی از قیمت بالاتری نسبت به پارکت لمینت برخوردار است پس از نظر قیمت این نوع پارکت ها نسبت به پارکت لمینت مقرون به صرفه نمی باشند.بر اساس مدل های گوناگون ، جنس و شرکت تولید کننده قیمت پارکت لمینت می تواند متفاوت باشد. بنابراین شما می توانید پیش از خرید پارکت لمینت با انتخاب جنس ، مدل و برند تولید کننده اطلاعات کاملی از قیمت آن بدست آورید.


    در پایان چنانچه قصد خرید پارکت لمینت یا پارکت چوبی را دارید می توانید جهت اطلاعات بیشتر از انواع مدل ها و قیمت ها با کارشناسان شرکت اسپوتا نوین چوب در ارتباط باشید.


}