قانون اول در روانشناسی به نام بی قانونی

شاید برای شما هنگام طراحی دکوراسیون منزل و استفاده از کفپوش های چوبی خانه، مانند لمینت کف و یا پارکت چوبی، این مسئله یعنی روانشناسی رنگ ها، تبدیل به مسئله ای مهم شود. شاید جالب باشد که بدانید قانون اول در روانشناسی به نام بی قانونی است یعنی اینکه استفاده از رنگ ها، بر خلاف چیزی که بسیاری از مردم تصور می کنند، قوانین مشخص و صد در صدی ندارند هر چند که روش هایی در علم روانشناسی در مورد بکار گیری رنگ ها در مراکز مختلف از جمله رستوران ها، کافی شاپ ها، هتل ها، مراکز ورزشی و یا خانه ها توصیه شده که اغلب توسط متخصصین طراحی داخلی مورد استفاده قرار می گیرند.


اما این بدین معنی نیست که بکار گیری این رنگ ها مطابق اصول توصیه شده، تاثیری یکسان بر روی همه افراد بگذارد. برای مثال اغلب از رنگ آبی برای ایجاد آرامش در دکوراسیون استفاده می شود ولی ممکن است استفاده از این رنگ برای فردی ایجاد نگرانی و استرس کند. اما این قوانین معمولا بر روی بیشتر افراد جامعه، تاثیر مشابه می گذارد. در این مقاله سعی کردیم از این رو تاثیری که هر یک از رنگ های اصلی و پرکاربرد دکوراسیون و طراحی داخلی بر روی بیشتر افراد می گذارد، را بررسی کنیم:

قانون اول روانشناسی رنگ ها بی قانونی


آبی:

همانطور که اشاره شد، این رنگ بیان گر آرامش است و بکار گیری درست آن در خانه، مراکز ورزشی و یا مراکز دیگر می تواند حس خوب و مثبتی را به افراد بدهد. به خصوص استفاده از آن در اتاق خواب می تواند برای افراد بسیار حس لطیف و آرامش بخش بودن را القاء کند. آبی رنگ اسمان و دریاست.


سبز:

در کنار رنگ آبی، یکی از زیباترین رنگ هاست. رنگ طبیعت. رنگ درختان جنگل. این رنگ بطور ناخودآگاه در ذهن افراد زیبایی و رنگ طبیعت را تداعی می کند و استفاده از آن در خانه می تواند در صورت هماهنگ بودن با رنگ های دیگر، به شاد بودن هر چه بیشتر فضای خانه کمک کند. این رنگ هم یکی از رنگ های آرامش بخش است.


نارنجی:

گفته می شود که این رنگ، گرم ترین رنگ است و از این رو در استفاده از آن باید دقت کرد. به همین دلیل معمولا از رنگ نارنجی برای رنگ آمیزی تمام دیوارهای منزل و یا مکان هایی مانند فروشگاه ها، کلاس ها و یا غیره استفاده نمی شود و استفاده بیش از حد از چنین رنگی ممکن است در دراز مدت چشم افراد را خسته و موجب دلزدگی آنها از آن محیط شود. ولی بصورت محدود در فضاهایی مانند آشپزخانه و یا اتاق نشیمن که در آنها فضایی صمیمی و راحت مد نظر است، استفاده از آن می تواند مناسب باشد.


زرد:

زرد رنگی است که به رنگ درخشش و نور معروف است و در فضاهایی که کم نور هستند و یا فضای آنها کم است می تواند به نحو مناسبی بکار گرفته شود و رنگ زرد در این فضاها، آنجا را روشن تر و تا حدودی بزرگ تر نشان می دهد. به همین جهت در بسیاری از خانه ها، سالن ها و یا تالارها از رنگ زرد استفاده شده. به خصوص در بخش هایی از خانه مانند: اتاق پذیرایی و یا آشپزخانه.


قرمز:

هیجان انگیز ترین رنگ است. رنگ انرژی بخش. اغلب این رنگ در فضای اطراف، می تواند اشتهای افراد - به خصوص جوانان و نوجوانان - را تحریک کند و به همین جهت در بسیاری از فست فودهای معروف از رنگ قرمز در رنگ آمیزی دکوراسیون آنجا زیاد استفاده می شود بطوری که موجب افزایش اشتهای آنها شده و پس از خوردن غذا هم بدلیل افزایش جریان خون، مشتریان به سرعت محل فست فود را ترک کنند. البته زیبایی رنگ قرمز را هم فراموش نکنید بطوری که استفاده درست و صحیح از به شرط اینکه استفاده از آن تا حد امکان محدود و همراه با رنگ های متنوع دیگر باشد.چنین رنگی در دکور خانه یا مغازه می تواند تا حدودی مشتریان را به خود جذب کند


}