پارکت لمینت و گرمایش کف

کفپوش لمینت که به آن لمینت کف نیز گفته می شود دارای مزایا و نقاط مثبت زیادی است که در مقالات و بخش های دیگر سایت درباره آن نوشته ایم. اما مسئله گرمایش کف و ارتباط آن با این نوع کفپوش ها مسئله ای است مهم که بسیاری از علاقه مندان به خرید این نوع کفپوش ها علاقه مند به دانستن اطلاعات دقیقی در این رابطه هستند. چرا که وجود این سیستم هنگام سرمای زمستان در ساختمان ها اهمیت زیادی دارد. در این زمینه ممکن است سئوالات فراوانی مطرح شود از جمله: 

آیا می توان از پارکت چوبی، پارکت لمینت یا کف پوش های پی وی سی بر روی سیستم گرمایش از کف استفاده کرد؟ 
استفاده از پارکت بر روی سطوح  مجهز به سیستم گرمایش از کف توان انتقال حرارتی کف و در حالت کلی بازده سیستم گرمایی را دستخوش تغییر می کند؟
بازدهی سیستم گرمایش از کف بیشتر است یا سیستم گرمایش رادیاتوری؟ 

در صورتی که سوالاتی مانند سوالات فوق و صد ها سوال دیگر در ذهن دارید می توانید  در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. بنده سعید نباتی هستم و در کنار کارشناسان فروش شرکت اسپوتا نوین چوب در جهت پاسخ دهی به سوالات متداول موجود در باره سیستم های گرمایش از کف در خدمت شما عزیزان خواهم بود.

پارکت لمینت و گرمایش کف

در ابتدا جهت آشنایی هر چه بیشتر با ارتباط کفپوش منزل و گرمایش کف، توجه داشته باشید که این سیستم ها گرمایشی چند نوع هستند و به همین جهت هنگام نصب پارکت و لمینت باید به این مسئله توجه داشته باشید.

انواع سیستم های گرمایش از کف:

سیستم های گرمایش از کف برقی
سیستم های گرمایش از کف با پایه آب
سیستم های گرمایش از کف فضای بیرونی
سیستم های گرمایش از کف حمام

در ادامه هر کدام از سیستم¬های بالا را بسط داده و موارد جزیی کنترلی را در کنار هم مطالعه خواهیم کرد. نکته مهم دیگر این است که موارد نام برده هر یک خود به چند دسته تقسیم بندی می شوند که در این مقاله و همچنین مقالات دیگر آنها را به دقت بررسی و روش های نصب و زیرسازی کفپوش متناسب با هر یک از آنها را بررسی و نکات مهم آنها را نیز به شما آموزش خواهیم داد. 

- سیستم گرمایش کف برقی:

شاید از شنیدن این عنوان تعجب کنید اما در حال حاضر در بسیاری از کشورهای جهان از این سیستم گرمایشی در بسیاری از ساختمان ها و بناها استفاده می شود. در سیستم گرمایش کف برقی معمولا از تعدادی از کابل های برق و یا صفحات گرمایشی جهت گرم کردن کف منزل استفاده می شود که در واقع جریان برق وظیفه گرم کردن کف ساختمان یا بنا را بر عهده دارد. در بیشتر مواقع از صفحات عایق در زیر کابل ها استفاده می شود تا مانع از هدر رفتن گرمای تولید شده بشوند. 

این سیستم مزایای زیادی دارد و برای کسانی که قصد خرید پارکت لمینت دارند، یکی از گزینه های مناسب به شمار می رود. 
انواع گرمایش کف برقی عبارتند از:

سیستم STICKYMAT
سیستم گرمایشی DCM-PRO
سیستم فویل هیتر
سیستم Inscreed Cable

- سیستم گرمایش از کف با پایه آب:

این سیستم همانطور که از نامش پیداست مختص مکان هایی است که می توان با استفاده از لوله های آب براحتی گرما را به سطح کف محیط منتقل کرد. امروزه پس از بازسازی بسیاری از مراکز مسکونی از این سیستم جهت گرمایش هنگام زیرسازی کف، استفاده می شود. نکته جالب اینجاست که از این روش می توان برای سطوحی که دارای کفپوش سنگ، سرامیک، پارکت چوب طبیعی و یا مهندسی، کفپوش پی وی سی و یا پارکت لمینت هستند به آسانی استفاده کرد. لذا کسانی که قصد خرید پارکت لمینت جهت نصب در محل کار و زندگی خود دارند، می توانند از این سیستم نیز جهت ایجاد گرمای کف منزل و یا محل کار خود استفاده کنند. 
در حال حاضر پر کاربردترین و مهمترین انواع گرمایش از کف با آب عبارتند از:

Total 16
کلیپسو (Clypso)
نکسا پنل (Nexxa Panel)
مترو ریل (Metro Rail)
سیلوا جویستد (Silva Joisted)
تلا گرید (Tella Grid)

در آینده درباره جزئیات هر یک از این روش ها و تکنیک ها جهت آشنایی شما خوانندگان گرامی و علاقه مندان به خرید پارکت لمینت خواهیم نوشت و ارتباط هر کدام از آنها با کفپوش های معروف و مطرح موجود در بازار را بررسی خواهیم کرد. 

- سیستم گرمایش از کف فضای بیرونی:

این سیستم که از دوران قدیم در بسیاری از مکان های باز و یا نیمه باز خانه ها به خصوص خانه هایی با حیاط وسیع و یا ویلاها مورد استفاده قرار می گرفت، در حقیقت ساده ترین روش ایجاد گرما است که البته بسته به نوع امکانات و تجهیزات گرمایشی، می توان اقدام به ایجاد گرما و حرارت مورد نظر و پخش کردن آن در محیط مورد نظر کرد. 
به این منظور گزینه های زیادی جهت استفاده در دست است که می توان از آنها براحتی استفاده کرد هر چند که به دلیل جریان هوا در فضاهای باز بخش عمده ای از گرمایش ممکن است هدر برود. به ویژه در مناطق سردسیر. 
استفاده از بخاری های تابشی و یا بویلرهای گازی می تواند تا حد زیادی به این مسئله کمک کند. به خصوص در مکان هایی مانند تراس خانه و یا بخش بیرونی مکان هایی مانند کافی شاپ ها که در فضای باز قرار دارند. 
خوشبختانه استفاده از چنین تکنیک ها و روش هایی در این مکان ها مشکلی از لحاظ نصب و استفاده از کفپوش لمینت کف ایجاد نمی کند. 

سیستم های گرمایش کف لمینت

- سیستم گرمایش از کف حمام:

این سیستم نیز در واقع بر پایه سیستم های نام برده قبلی است و به دلیل موقعیت خاص حمام و وضعیتی که از لحاظ جریان هوا و گرما باید در آن وجود داشته باشد، معمولا در این فضا از نوع گرمایش لوله ای استفاده می شود. نکته مهم در فضای حمام ایجاد جریان گرمای هوا و رطوبت و چرخش آن در سراسر این محیط است و لذا به دلیل بالا بودن میزان آب و رطوبت معمولا از کفپوش های چوبی در این بخش از فضای منزل استفاده نمی شود. اما در مقابل از پارکت لمینت های با کیفیت به دلیل مقاومت نسبتا بالا در برابر آب و رطوبت می توان در برخی از فضاهای حمام ها استفاده کرد و این مسئله از لحاظ سیستم گرمایش کف حمام نیز مشکلی ایجاد نمی کند و حرارت براحتی منتقل می شود. (البته با این وجود بسیاری از کارشناسان استفاده و نصب این نوع کفپوش ها را در حمام توصیه نمی کنند)همانطور که در بخش های بالاتر دیدید در حالت کلی، سه روش جهت ایجاد حرارت در کف وجود دارد:

گرمایش با آب گرم
گرمایش با جریان برق
گرماش با استفاده از هوای گرم

که البته مجددا تاکید می کنیم هر یک از این حالتها مزایا و معایبی در مکان هایی که از کفپوش لمینت در آنها استفاده شده است، دارند. در آینده بیشتر در این رابطه مقالات بیشتری را منتشر و در اختیار شما خواهیم گذاشت.

}