پارکت لمینت

پارکت لمینت (در زبان انگلیسی: Laminate flooring) نوعی کفپوش است که از آن تحت عنوان کفپوش لمینت، لمینت کف و یا کفپوش پارکت لمینت نام برده می شود. امروزه این کفپوش نه تنها در بسیاری از خانه ها بلکه در بسیاری از مراکز اداری و تجاری مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله: بانک ها و موسسات مالی، بوتیک ها، فروشگاه های کوچک و بزرگ، دفاتر و بنگاه های املاک، مراکز فرهنگی هنری، شرکت ها، رستوران ها و فست فودها، موسسات آموزشی، مراکز علمی و تحقیقاتی، دفاتر آژانس های هواپیمایی و ...


این کفپوش به حدی در دنیا امروزه محبوب و پرطرفدار شده است که حتی در بسیاری از مجامع و نشریات دکوراسیون و معماری داخلی از آن به عنوان بهترین و یا زیباترین کفپوش یاد می شود.

کفپوش لمینت بهتر است یا پارکت؟

پارکت چوبی کفپوشی از جنس چوب بود که در گذشته بسیار مورد استفاده قرار می گرفت. اما به دلیل معایبی که داشت به مرور استفاده از پارکت کمتر شد چرا که این کفپوش از لایه های چوب طبیعی درختان بریده و ساخته می شد و در برابر عوامل طبیعی مختلفی آسیب پذیر بود.


از نظر ظاهر این دو کفپوش شباهت های زیادی به یکدیگر دارند اما جنس و روش ساخت آنها کاملا متفاوت است. پارکت لمینت مزایای زیادی نسبت به پارکت چوبی (به اختصار پارکت) دارد از جمله مقاومت بیشتر در برابر گرما، حرارت، آب و رطوبت، خراش های سطحی و سایر عوامل دیگر که موجب دوام هر چه بیشتر این کفپوش می شود و همچنین قیمت ارزان تر.


از طرف دیگر علاوه بر دوام بالا و ماندگاری، جهت تولید کفپوش پارکت نیاز به قطع درختان بود ولی به دلیل اینکه کفپوش لمینت از مواد ترکیبی مختلفی ساخته می شود، نیاز به قطع بی رویه درختان نیست و در عین حال دارای تنوع طرح ها و رنگ های بسیار متنوع و زیبایی است. بطوری که اگر می خواهید از یک کفپوش زیبا و چشم نواز در محل کار و یا منزل خود استفاده کنید، پارکت لمینت به خوبی پاسخگوی نیاز شما خواهد بود و جلوه ای بسیار زیبا به محل کار و یا سکونت شما خواهد داد.

فرآیند تولید پارکت لمینت چگونه است؟

لمینت کف از مواد مختلفی تولید می شود که در واقع لایه های آنرا تشکیل می دهند و هر لایه از مواد خاصی ساخته می شود و در نهایت بهم پرس می شوند. کلیه مراحل ساخت و تولید پارکت لمینت در کارخانه ها صورت می گیرد و عمدتا از مواد MDF (Medium density fibreboard) و یا HDF (High density fiberboard) ساخته می شوند. در مقایسه فرآیند تولید پارکت لمینت نسبت به تولید پارکت چوبی کمی طولانی تر است ولی در عوض محصولی با کیفیت تر و با دوام تر بدست می آید که تولید آن فشار زیادی نیز به محیط زیست وارد نکرده و خرید آن برای مصرف کنندگان نیز از لحاظ قیمت بسیار مقرون به صرفه تر است.


به هر یک از قطعات این کفپوش که معمولا مستطیلی یا مربع شکل هستند "تایل" گفته می شود. هنگام نصب لمینت کف باید هر یک از تایل ها به دقت به یکدیگر متصل شوند تا در نهایت سطح کفپوش را تشکیل دهند.

تفاوت نصب پارکت لمینت و پارکت چوبی در چیست؟

یکی از مهمترین برتری های لمینت کف نسبت به پارکت های چوبی، روش نصب تایل های آنهاست که بسیار آسان تر است. نصاب پس از تخلیه فضای مورد نظر، بسته های حاوی تایل ها را برای مدتی در آن محیط قرار می دهد (معمولا بیست و چهار الی چهل هشت ساعت) و پس از زیرسازی های اولیه شروع به متصل کردن تایل ها بهم می کند. تایل های پارکت لمینت دارای برجستگی ها و فرورفتگی هایی هستند که به آنها "کلیک" گفته می شود و نصاب با اتصال آنها به یکدیگر تایل ها را به هم متصل می کند.


اما قبلا برای نصب تایل های پارکت چوبی نیاز به چسب بود و کار نصاب ها در آن زمان بسیار سخت تر بود. به خصوص اینکه نصب پارکت های چوبی نیازمند زیرسازی های دقیقی بود و پس از پایان کار و چسباندن قطعات با استفاده از چسب ها، نیازمند ساب و لاک زدن بود که این کار را مدتی پس از خشک شدن چسب های این کفپوش ها انجام می دادند و تا زمانی که تمام پستی و بلندی ها بطور کامل گرفته نشده، نصاب باید به این کار ادامه می داد. به همین جهت بعدها چنانچه بخشی از تایل های پارکت چوبی دچار آسیب یا خراشی می شد، نصب تایل جدید بسیار دشوار و در مواردی ناممکن بود.


اما امروزه لمینت کف نه تنها براحتی نصب می شود بلکه در صورتی که هر یک از تایل ها دچار آسیب شدند، براحتی می توان آنها را تعویض کرد.

مزایای استفاده از کفپوش پارکت لمینت چیست؟

اگر بخواهیم بطور کلی مزایای خرید پارکت لمینت و نصب آنرا نسبت به سایر کفپوش ها بررسی کنیم، موارد زیر را می توانیم نام ببریم:

• قیمت مناسب

• تنوع طرح، رنگ و انواع دوبعدی و سه بعدی

• کاربردهای مختلف در مراکز مسکونی، اداری، تجاری، مراکز آموزشی، فرهنگی، هنری و غیره.

• ایجاد جلوه مدرن تر و زیباتر در محیط

• بازتاب مناسب نور

• امکان تعویض تایل ها در صورت نیاز

• امکان جابجایی به مکان های دیگر در صورت اسباب کشی

• شستشوی آسان و بهداشتی بودن

• نداشتن آلودگی و محیط زیست دوست بودن

• ماندگاری و دوام زیاد

• مقاومت در برابر ساییدگی، حرارت، گرما، آب و رطوبت و ...

• قابلیت نصب در تمام اتاق ها و یا سالن های خانه  


به دلیل این مزایای نام برده استفاده از این نوع کفپوش، روز به روز در سراسر جهان محبوبیت بیشتری پیدا می کند. به ویژه پارکت لمینت های آلمانی وروکس فلور که با استفاده از پیشرفته ترین تکنولوژی های این کشور در کارخانجات آن در اروپا ساخته و از طریق شرکت Versan Veriyeri ترکیه به دست ما می رسد که ما هم با افتخار این محصول درجه یک آلمانی را در ایران در اختیار هموطنان گرامی می گذاریم.



نمونه پارکت لمینت ها


دانستنی های پارکت لمینت